Click Click!

Monday, 13 February 2012

Important Tips to bloggers

Here are some important tips that I want to share with all of you.

  •  Answer the phone by LEFT ear.
  •  Do not drink coffee TWICE a day.
  •  Do not take pills with COOLwater.
  •  Do not have HUGE meals after 5pm.
  •  Reduce the amount of OILY food you consume.
  •  Drink more WATER in the morning, less at night. 
  •  Keep your distance from hand phone CHARGERS.
  •  Do not use headphones/earphone for LONG period of time. 
  •  Best sleeping time is from 10pm at night to 6am in the morning. 
  •  Do not lie down immediately after taking medicine before sleeping. 
  •  When battery is down to the LAST grid/bar, do not answer the phone as the radiation is 1000 times.

Thursday, 9 February 2012

Gubahan Hantaran Bertunang

Selamat bertunang buat Mohd Azim Mohd Razi (my brother in law) pada cuti Tahun baru Cina yang lalu bertempat di Semenyih, Selangor DE. 7 hantaran berbalas 9.
Gubahan ni semua bikin sendiri daa..ni adalah penglibatan pertama aku dalam kerja gubah-mengubah..rujukan utama adalah internet.. dan blog yang selalu dirujuk adalah amirul-syafique.blogspot.com

Gubahan sireh junjung (fresh flower) akhirnya jadi juga sekian lamanya..
boleh tak camni?
Bekas Cincin - cincin kat dalam kotak kecil tu
Gubahan ni guna bunga artificial jer, gabungan color favourite aku
Telekung Sembahyang
Manisan gula berbentuk bawang putih..(made in Klantan)
PETUA : Kayu manis tu diletakkan untuk elakkan cik semut datang.
Cup Cake - ade imej printed lagi, ni sponsored by Su Bi
Buah-buahan adalah hantaran yang selalu ade dalam majlis tunang dan nikah.
Colorful buah-buahan yang aku pilih - ikut tema Chinese New Year lah katakan.
Hantaran belah lelaki (bunga pink merah putih) dan perempuan (kotak-kotak hijau silver)..
amacam ada beza tak?
Pahar yang kosong tu bekas cincin - dah diambil.


 Next job pulak kena readykan hantaran nikah pada bulan Jun nanti...huhuhu

Amru yang rajin

Video Amru yang rajin ni diambil masa kenduri arwah tahun 2011..hahaha
video
Muhammad Amru bin Mohd Fadzile

Selamat Tahun Baru 2012 dan Selamat Menyambut Maulidur Rasul

Assalamualaikum...huhuuhu lamanya dah tak berblog..bukan apa sibuk dengan hal sendiri..
Alhamdulillah segala puji bagi Allah SWT. masuk dah tahun 2012..sedar tak sedar jap jer masa berlalu, umur pun makin meningkat, emm fikir-fikir n renung-renung balik dah banyak mana dah dosa n pahala yang dah kita lakukan sepanjang hidup ini..uhh insafnyer saya.. so walaupun telah sebulan lebih tahun 2012 berlalu asparaguswhite ucapkan SELAMAT TAHUN BARU dan semoga sikap positif selalu ade dalam diri kita dalam menghadapi dugaan dan cabaran hidup. 

SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL, 12 RABIULAWAL 1433H (5/2/2012)
Semai dan tanamkanlah sifat kecintaan kita dengan mengenali dan mengikuti amalan dan sunnah Rasulullah SAW. Andai rasulullah SAW bersama kita.. Lau kana Bainana..


لو كان بيننا الحبيب
لدنا القاصي والقريب 
من طيبة قبل المغيب 
طالباً قرب الحبيب

بقربه النفس تطيب
وتدعوا الله فيجيب
أنوار طه لا تغيب
بلغنا لقاه يا مجيب

فدتك روحي يا حبيب
محمد مكرم الغريب
بقربك الروح تطيب
يا رحمة للعالمين
meanings:
If the beloved (s.a.w.) were among us
Those from far & near will come to him (s.a.w.)
Hoping to see the sun of goodness before it sets
Desiring to be near to Him (s.a.w.)
In this company the soul feels great
On that moment If it prays to Allah, Allah will surely answer
The light of Taha (s.a.w.) will not cease to exist
Oh Ya who answers prayer please fulfill our hope to meet him (s.a.w.)
I am willing to sacrifice my life for you
Oh beloved (s.a.w.)
Muhammad s.a.w. honor of strangers
In your company the soul feels great
Oh mercy to all the worlds (s.a.w)

actually post ni dah lama buat (before maulidur rasul lagi), baru berkesempatan nak published pada ari ni..sori aaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...