Click Click!

Thursday, 5 February 2015

Ikan Bakar Jalan Bellamy, belakang Istana Negara

Sebut jer ikan bakar untuk makan tengahari, for sure Jalan Bellamy mesti menjadi salah satu sebutan. Lama dah aku xmai ke sini.. mungkin sebab jauh dan traffic yang sukar untuk sampai ke sana. Hmm nak dijadikan cerita, after berkunjung ke Muzium TUDM di Jln Sg Besi, dah seperjalanan tu yang membuatkan kami singgah untuk makan di sana pada cuti Isnin (Hari KL) yang lalu..Huh merasa jugak makan ikan bakar, dah lah panas fuhh berasap lagi dengan ikan bakar, harap mood tak terbakar lah kalau customer servicenya xok. Sampai saje kat atas bukit Jln Bellamy tu, perghh ramai jugak orang. So kami pergi lah kedai yang last sekali, konon ramai blogger yang kata kt kedai yg last (gerai no.3) tu ok n sedap..so try lah kami..
Penuh meja dengan pelbagai jenis ikan yang kami order, xingat.. makanan simple jer nasi putih + ikan bakar + sayur taugeh + kuah asam pedas (kuah saje) + air limau masing-masing
Sotong bakar (2pcs) ni memang SEDAP, tapi harganya jer yang xsedap...entahlah kali ni makan mahal sangat. Mungkin aku dah lama xpegi sini, tapi rasa harga memang mahal sangatlah kalu dibandingkan makan ikan bakar kat Jalan Kuching tu..
Ikan pari bakar (2pcs) lama betul xmakan ikan bakar, memang puas n sedap jugak..
Ikan Kembung bakar (1pc) + Ikan Terubuk bakar (1pc) + dicicah bersama dengan sambal kicap dan air asam memang menyelerakan makan tengahari kami. Kerang bakar terasa jugak nak amik, tapi melihatkan akan saiz kerang itu - cancel.
Lepas makan dah tentu kenyang. Alhamdulillah. Biler time bayar tu je lah yang kami tak berpuas hati dengan harganya. Terasa mcm peniaga ni nak amik kesempatan pada kami, nak nak lagi hari cuti am. Tapi xbolelah kalau melampau sangat kan..Perlu boikot ke? Huhuhu mentang-mentang sekarang ni musim boikot memboikot (isu naik turun harga barang). Ha lupa lagi satu biler oder air minuman, better lah korang order air kosong saja. Cz air limau n air teh o ais limau amatlah xsedap..rasa air gula jer.. Ingat yea kedai hujung last sekali yang kami makan - mahal lah jugak terasa, bukan berkira tapi kena cerdiklah sikit dengan harga makanan ni, nak kena jadi pengguna yang bijak. nasib baik ok rasa ikan bakar tu bile dicicah dgn kuah kicap dan air asamnya.
Kesimpulan : kalu amik ikan tanya siap satu ekor ni brape harganya..biarlah org lain pandang kita, janji kita puas makan n puashati membayarnya..cz yang keluar duit adalah kita, bukannya orang yang melihat kita tu..hihihi... Jangan Malu Bertanya. Rate kami ***3 bintang saje.

Sotong Bakar (2) + Ikan Kembung (1) + Ikan Pari (2) + Ikan Terubuk (1) + Nasi Putih + Sayur Taugeh semangkuk + kuah asam pedas saje + air = RM???.00 cer teka
- the ends -

10 comments:

  1. huhuhu...boleh tau tak berapa harganya tu. Dahlah minggu kena paw ngan member2 opis nak makan ikan bakar kat situ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai alin marlini
      Total RM170.00 makan semuanya, kalah makan kat Ikan Bakar di Jeram kalu itulah menunya..

      Delete
    2. Wah boleh tahan harga dia ya

      Delete
    3. mau mahal...tadi baru makan kat ... istu gak, tapi ambil kedai "sri melaka" ... 1 sotong, 1 keli, 1 tenggiri, 1 talapia merah, 4 nasi putih dengan lauk sayur yang macam2...total semua RM 65 sahaja termasuk air ... biasa makan kat kak jah ... tapi penuh sangat...

      Delete
  2. kak aza kedai yg mana satu nie..dulu alynn ada jugak makan kat situ kedai hujung sekali berhadapan dengan masjid..kedai tu ke yg mahal kak? pastu alynn pernah try kedai no 2 dari masjid kuah kicap ngan air asamnyer tak sedap huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu kita datang dari arah naik bukit tu kedai yang last sekali tu alin..
      Mahal.. len kali nak makan sana kita tanya sekor brape? Haru nanti..

      Delete
  3. Hr ni suruh despacth tapaukan ikan terubuk 4 ekor RM100..mahalnya ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

    ReplyDelete
  4. mahal nye makan kat sna. baru nk cuba

    ReplyDelete
  5. ahh mahalnye... makan ikan bakar kat tanglin pun sedap juga

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...