Click Click!

Friday, 20 July 2012

Xie Xie He Laoshi

BAO ZHONG laoshi (teacher, all the best)
Semalam (19 July 2012) adalah kelas / kursus bahasa Mandarin yang terakhir buat kami di IDFR Jalan Wisma Putra. Habis juga kami menamatkan kursus yang selama 3 bulan - kelas 2 minggu sekali, setiap Selasa dan Khamis. Dan semalam jugalah kami mengambil peperiksaan untuk menguji sejauh mana pengetahuan dan kefahaman tentang bahasa ini..lisan dan bertulis. Alhamdulillah aku dan rakan-rakan yang lain dapat menjawab dengan sempurnanya..
Suka dengan tag line ni "Learn Chinesse Double Your World" 
Buku Teks - bahan rujukan pembelajaran kami dr KongZi Institut Universiti Malaya
Kata2 semangat sebelum exam n oral test..
 Habis jer exam n oral kami terus membuat persiapan utk makan-makan jamuan. Kawan sekelas (seramai +- 35) semuanya sporting dan ceria.hasil kutipan duit  kelas,berjaya juga kami mengadakan jamuan perpisahan ini..huhuhu sedihnyer..
Cake sebagai tanda perpisahan - TERIMA KASIH CIKGU HEKad untuk Laoshi - my signature yang nama A Cai means Aza
Yang baju biru batik tu lah Mr Kamarul He Teng Teng lai from Beijing, sesi memberi hadiah

Laoshi telah bertukar wajah..kami hadiahkan sepasang baju melayu buat beliau. Yang potong kek (baju biru) tu pun Laoshi juga tapi kehadirannya adalah dalam 2 minggu terakhir sebagai assistant kepada Laoshi He. Baju melayu tu especially sampin dipakaikan oleh brother yg sebelah tu,our clasmate,sori lupa namalah En? dah rasa cam Jamuan Raya pulak..Puasa tak lagi, lagi sehari baru nk start Ramadhan.
Aksi kena suap.. Nahh Makan ni!!
Jom Makan..
Berakhirlah Kursus Bahasa Manadarin Tahap 1 di IDFR yang mempunyai banyak kenangan dalam sesi pembelajaran bersama raka-rakan yang terdiri drpd pelbagai sektor pekerjaan..semoga kitaberjumap algi untuk tahap 2 (itupun kalu lepas lah markah exam,hehe)Mohon maaf sekiranya ada tersalah bahasa dan kelakuan sepanjang mengenali anda semua. Semoga dapat berhubung dan jangan lupa praktis ini bahasa..ok.

Gambar kami sekelas
 P/S Dapat gambar ini dari kiriman laoshi ..Xie Xie.Zaijian!

5 comments:

 1. wah lepas nie akk bole berbahasa mandarin le ek...syok nyer k.aza... :)

  ReplyDelete
 2. Salam Alaiyka Aza.

  Wah tahniah, habis juga. Musti seronok sebab dah habis dan bila habis tu, perasaan bercampur bau sedih gembira ni boleh ada.

  Lepas ni boleh la hang berbahasa mandarin masa meeting. Hehe.

  ReplyDelete
 3. haha..tima kasih.
  susah jugak nak ckp dlm meting cz xde geng..hihi
  kita group whatsapp je lah dlm meting..kuikui

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...