Click Click!

Thursday, 22 August 2013

Ayam Penyet @ Wong Solo, Kg Baru

Salam Aidilfitri. dan kita masih lagi berada di pertengahan bulan Syawal 1434H. Sekejap jer masa berlalu.
Entry bulan ni tak banyak sangat nak cerita cz .... huhuuuu
Tapi tak pelah untuk mengupdate aku just nak share with u alls dgn Restaurant Wong Solo at Kampung Baru, kedai makan yang terletak selepas masuk dari pintu gerbang Kg Baru. Kami anak-beranak makan di sini sementara menunggu waktu lawatan ICU di HKL. Apabila masuk je kat dalam kedai makan ni, terus aku teringat cam suasana makan kat Bandung jer.. hmm memang xde bezanya pun..cam tu ler kedai makan dorang kat sana.
Buku Menu Wong Solo - kedai ni dibuka setiap hari
Aku snap sikit kasi tunjuk gambar dalam kedai makan ni. Ade artikel akhbar pasal kedai makan ni, so bile u all dtg baca lah jgn x baca. JJCM TV3 pernah masukkan kedai ni dlm TV.
Dalam menu ni ade ala carte n pakej keluarga dan juga set- jimat dan ringkas

so kami semua amik set yang jimat n ringkas - set ayam penyet / ayam goreng / ayam bakar
Set ayam penyet RM10.90 - tauhu,terong berlado,timun dan salad,sambal + air mineral
lauk tambahan - Balado Petai RM8.90, fuhhh penuh dengan petai.
Hah semuanye order set ayam penyet, sambal dia pedas giler, terangkek rasa, kalu xcukup tu ha dalam botol tu ado laie.
Huh memang kenyang dan menyelerakan makan ayam penyet Wong Solo ni, puas hati le, actually aku xbape suka makan ayam penyet ni, tapi bile try kat sini, okey bole makan. 
So bintang leh kasi 3 1/2 bintang yea.

AYAM BAKAR WONG SOLO KAMPUNG BARU
No.57 Jln Raja Alang Kampung Baru
50300 Kuala Lumpur
Tel : 03-26911680



 - the end -

5 comments:

  1. kalo ayam penyet wong solo ni mmg fav husband alin kak berbanding ayam penyet best ke atau yg seangkatan dgnnyer..tp tak pernah lagi alynn g yg kt kg baru tuu..slalu g kat bangi..

    akak alin suker petai jugak tp nengokkan petai yg terbelalak besor tu ngeri pulak hahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu alin, kaza xbape suka sgt ayam penyet tapi try yg wong solo ni memg bole makan, pedas giler, mengipas2 bile makan.
      banyak giler petai tu dah jadi cam kacang peas pulak..letih nak perabihkan. pas mkn mulut pun apalagi..cari gula2 ler

      Delete
  2. wah sedap2...nanti leh ar try mkn kat kg baru wong solo nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye iman, try lah, selalu2 lah kua JJCM yea..hihi

      Delete
  3. Salam,

    Jemput ke Warung kami Ayam Penyet Mar di Kampung Melayu Sg. Buloh.
    Rasai keenakkan puyuh penyet, keli, talapia, bawal, kembung dan ayam penyet yg di perap dgn rempah giling,
    terasa rempah hingga ke tulang. Sotong dan udang penyet kami menggunakan tepung tempura yg terbaik.

    http://ayampenyetmar.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...