Click Click!

Wednesday, 16 October 2013

Mamak oh Mamak - Restoran Mahbub Bangsar

Mamak oh Mamak! kat mana2 restoran mamak ni mudah jer nak cari. Kalu satu kawasan baru nak buka,restoran mamak lah yang mula-mula akan beroperasi...slalu lot kedai kat corner lot..haishh yelah rakyat Malaysia ni kebanyakannya suka melepak kat kedai mamak or jumpa kat kedai mamak untuk buat hal2 masing-masing..
huhu samalah dgn aku ini.. suka makan n lepak2 jugak kat sini bile FREE time ok.. tapi xsemua mamak aku suka pegi..hanya yang tertentu sahaja dan u alls mesti pastikan yang restoran itu benar2 mamak MUSLIM yang HALAL dan bersih..emmm bukan Hindu yea..berhati hati dengan penyamarannya..kulit sama hitam hati je lain-lain yea..hahaha.Jgn percaya sgt kalu depa dok gantung frame ayatul Quran ni yeh..slalu-slalu lah check kat restoran mamak itu ade tak menu daging lembu, kalu ade emm yakinlah mamaklah itu..kalu diorang kata dah habis or xde..hmmm pikir2lah coz yang itu restoran Hindu katanya..mamak mana semua xade, mesti ade je lah.. atau cer kome test diorang dengan ucapan as salam..hihihihi

Entry kali ni aku just nak share dgn u oll, tak pasti aku dah pernah masukkan dlm entry or not.. xpelah. Tempat yg slalu aku gi adalah di Restoran Mahbub Bangsar betul2 berdepanan dgn Bangsar Village, nasib u oll baik adelah parking, kalau tak berpusing-pusing lah u mencari parking. kat sini mmg slalu ramai. n boleh lah rasa makanannya itu..ok jom nak share dgn u olls..

Menu kami..Nasi Briyani. Caption atas tu baru rajin nak letak, selama ini malasnya. Atas nasihat beb.
Close-up - suka minum lassi tak? hai my favourite ni, mangga lassi n strawberi lassi
kuah dalca ngam utk mkn dgn nasi bryani

acar timun

Nasi Briyani ayam madu bala

Nasi Briyani + ayam kicap
ok tu jer.. so pada sape yang tak try lagi, n nak cuba dipersilakan lah ye..
RESTORAN MAHBUB SDN BHD, BANGSAR
p/s : aku bukan anak mamak or anak mami yea..uhuk uhuk

2 comments:

  1. Mahbubb mmg superb marvellous..
    dulu masa kerja kat SYABAS pantai baru selalu lepak minum & makan kat Mahbub..
    tapi dia agak mahal sikit kannn.. tak apa, janji sodap & tidak dikhuatiri =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe zaza, mahal jnji puas hati..kann

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...