Click Click!

Friday, 12 September 2014

Garrett Popcorn -Bertih Jagung jerr

Hi selamat berentri.. lama sungguh blog ni menyepi dari alam maya ni.. ok kali ni pun tak banyak jugak nak di kongsi hanya setakat citer pasal bertih jagung aka popcorn. Sape suka popcorn? masa kecik kecik dulu popcorn ni famous n slalu ade kat pasar malam..beli RM1 memang dapat bayk..fuhh jenuh nk abiskan. selagi mulut tak lenguh n gigi xsakit dok kunyah lah ngadap bende ni sambil tgk Tv or buat homework sekolah. Tak habis ikat dgn getah n bawak kat sekolah esoknya.. pantang kalu g pasar malam popcorn mesti suruh arwah abah belikan 1 utk aku..huhuhu by tht time popcorn ni xde byk perisa mcm zaman sekarang ni..perisa yang ade pun tu la marjerin n gula..tapi aku suka kalu popcorn tu garing-garing sikit / crispy2 gitu..bile dah meningkat  dewasa (sekolah Menengah) popcorn pasar malam ni aku dah kurangkan..hihihi cz dah jumpa yg lebih sedap dari popcorn ni time tu ler... So mcm mana zaman korang dan popcorn dulu-dulu? 
Citer popcorn zaman sekarang la ni fuhh byk nya flavor..kalu tgk wayang tu popcorn ni wajib beli..baunya yang sedap dan harum sure mesti nak beli wpun xbrape nk mkn..haha hrga jgnle cakap..sekarang ni dah mahal + flavor n color yang pelbagai..n dah boleh dapat kat memana da,bersepah la ni..
ok stret to d point.. nikmat makan popcorn aku terbit semula setelah aku makan popcorn ni..
Garrett Popcorn Shops - details info http://www.garrettpopcorn.com
Thanks for my sis Asyura yang kenalkan aku n slalu kirim kat dia untuk beli. Cz aku jarang nak turun gi bersesak kat sana..unless kalu ade tujuan ke sana.So far tis shop ade kt KLCC , One Utama n Midvalley. Hmm thanks jugak cz menaikkan berat badan aku ni.. org ade diabetis adalah dilarang sama sekali untuk mkn bende manis-manis ni yea. Harga agak mahal ler jugak tapi disebabkan sedap huhuhuhu jalan beb..Adik aku cakap slalu kene que pjg lak nak beli...hanya popcorn saje..yippiee..
So ni ler rupanya. Flavor favourite aku : Cheesecorn, caramelcrisp n Chicago mix (cheese+caramel)

Flavor yang sekata pada setiap popcorn

Caramel crisp

garret Chicago mix (cheese+caramel)
Time bile best makan, of coz ler masa tgk TV kat uma. Nak lagi sedap simpan popcorn ni kat peti es, pastu nk makan kuakan n mkn masa sejuk.. hihihi itu cara aku menikmati,korang?
So u all, setakat ni jer yg dapat aku sharing kan kt korang, ok kat Garrett Popcorn Shop ni juga ade lain flavor nye k...hmm u all should try apa salahnya kan. terpulang. Tapi aku + popcorn hihi dah jadi salah satu junkfood favourite aku..ENJOY!!

4 comments:

  1. Replies
    1. Huhuhu 3 tu rm47, ikut saiz n flavor iman.

      Delete
  2. akak alin dh rasa ritu singgah KLCC..punyer ler tergoda sekali beli giant pack rm40 hamik kaww hahaaa..tp puas hati sebba sedap walau dah berhari1 pun still chrunchy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang SEDAP sangat kan Alin..Alin sebut pulak dah lama tak merasanya.. Caramel dan Chicago Mix tu memang lah feveret akak.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...