Iklan

Thursday, 22 September 2011

Makan-makan @ Rantau Panjang

Just nak share lagi dengan u all, selalu kalau gi kelate mesti nak singgah beli belah kat Rantau Panjang kan.. so kalau nak makan cuba u all singgah kat kedai makanan ini..Lokasi kedai ini adalah selepas pintu masuk kastam dari rantau panjang dan berdepan dengan bangunan kedai the zon duty free..kedai ni atap color hijau..nama kedai Noor Restoran. Kedai ni jugak telah direcomended kan oleh pakcik sedara kitorang..mendengarkan citer dari mulutnya..pergghhh!! cam sedap jer..penuh expression n riak wajah dia biler menceritakan menu makanan dan rasa masakan kat kedai ni..'Bergetarrr' rasa katanye...so kitorag gi lah untuk merealisasikan cerita yang diperkatakannya itu..menu pun kitorang order mengikut citarasa pakcik sedara kitorg tu. Fuhhh!!!Jom Layan.
Ayam Masak Merah
Daging Masak Kicap
Tom Yam Campur - yang "Bergettaarrr..." 
Ulam timun kacang dan sambal belacan
Air milo panas

Zoom dari jauh.
Kesimpulannya..
memang tak menghampakan..cuma banyak MSG (biasalah sekarang ni gi makan mane2 pun akan pasti letak benda ala ni) Pesanan aku : kurang kan MSG dalam masakan anda..hahaha aku pening kepala pas tuu...

kalau nak TRY :
NOOR RESTORAN @ RANTAU PANJANG
 (after main entrance from rantau panjang and in front of the zone duty free complex)

2 comments:

  1. erm dap nyer..nasi kerabu pun menyelerakan..aik akak x jadi lar diet akak..? haihh..tembam balik pipi tukang..hikhik

    ReplyDelete
  2. tu lah alin..ni yang balik KL ni nak kena workout diet balik..nasib baik ade produk ST,yg membantu secara tak langsung.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...