Click Click!

Monday, 31 December 2012

Cuti-cuti JAKARTA-BANDUNG, Indonesia- Day 4

Aktiviti last day, selepas breakfast kami checkout dan bertolak ke Jakarta. Perjalanan melalui lebuhraya Cipularang selama +- 3jam dlm bas mmg memenatkan ditambah lagi dengan macet (jam). Sebelum ke lapangan terbang kami di bawa ke Mangga 2 untuk menghabiskan lagi baki duit rupiah yang ade, kat Mangga 2 ni mmg lah banyak benda yang dijual disini, beg-beg kulit dan macam-macam lagi semuanya ade kat sini, cuma ade duit je msti jalan...habis je kami dibawa ke lapangan terbang untuk pulang ke Malaysia.

Kedai kek dan brownies di Kartikasari, sebenarnya tempat ni kami pergi semalam di Bandung.
Dalam Kartikasari, pelbagai jenis kek roti coklat, semuanya nampak sedap, wajib singgah untuk ole-ole dari Bandung
Akhirnya..muka puas hati
 Baru cite aktiviti arini.
Sampai ke Jakarta terus makan di sini.
Salah satu Hiasan dalaman - Selero Jumbo
Pastu terus gi Mangga2 last tempat shopping before chek-in flight
Dah kat airport, nak check-in masuk ke dalam
Cam biasa menunggu lagi group 35 org kan
Lepas check-in n lepas cop imigresen Indon nak masuk ke balai menunggu flight.
Alhamdulillah, selamat berada dlm flight KLM, ni menu mkn malam - Nasi Briyani
Yang ni menu masa dtg ke Indon - Pastry Puff utk tea time
Ok setakat ni saja perkongsian pengalaman melancong di Jakarta-Bandung, Indonesia. Insyallah mungkin akan berkunjung ke sini lagi kalau diizinkan Allah swt.
-The end-

6 comments:

  1. bestnyer aza....teringin nk pegi tp xtercapai la plak....mgkn satu hr nnti kot...hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah Yat.. kalau ade peluang pergilah

      Delete
  2. thanks 4 the souvenir kak..suker2

    ReplyDelete
  3. Sama-sama, tu je ole-ole yg dapat dikirimkan

    ReplyDelete
  4. assalam...tq banyak info yg u bagi...sy ngan 1 family akn pg bandung 9/3-13/3....sy nk tanyela sbb sy pn pg naik KLM....senang check in online @ check in kt terminal....lepastu mase nk balik ke kl pulak kene check in online jugak ker kt saner....sy confius....tq....

    ReplyDelete
  5. Wasalam, pengalaman pergi naik KLM memang best, tapi masa saya pegi kitorg check in di kaunter KLIA n balik pun sama check in di kaunter airport Indon,
    tapi disarankan datang lebih awal, for international kena 2 hours earlier daripada waktu berlepas, so kalu lagi awal lagi bagus.
    Selamat Bercuti

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...